Uitwisseling Blazersklas met de internationale school uit Esbjerg

De Denen kwamen met de trein naar Rosmalen

De Blazersklas- leerlingen haalden op station Rosmalen de Denen uit Esbjerg op.

De 3de jaars leerlingen van de Blazersklas van het Rodenborch-College hadden afgelopen week, van maandag 21 januari tot en met donderdag 24 januari, een uitwisseling met de internationale school uit Esbjerg (Denemarken).

De gasten kwamen maandag 21 januari met de trein met maar liefst vier uur vertraging aan. Ze werden op station Rosmalen ontvangen door de leerlingen van de Rosmalense scholengemeenschap.

De 20 Deense leerlingen oefenden daarna met de 39 Blazersklasleerlingen uit Rosmalen in De Kentering. Op dinsdagochtend stond er opnieuw oefenen op het programma.

Op dinsdagmiddag trok de hele groep naar het centrum van ‘s-Hertogenbosch waar ze een stadswandeling maakten en rond half drie op het stadhuis ontvangen werden door Burgemeester Rombouts. Daarna mochten de leerlingen zelf de stad verkennen en shoppen.

Woensdagochtend werd er opnieuw geoefend om vervolgens ‘s-middags lessen op het Rodenborch-College te volgen.

Het publiek tijdens het concert

Het concert werd goed bezocht

Woensdagavond was er een concert in ‘De Kentering’ te Rosmalen.

Tijdens het concert, dat zeer goed bezocht werd, traden voor de pauze ook de 1e en 2e jaars Blazersklasleerlingen op. Na de pauze speelden de 3de jaars Blazersklasleerlingen en de Denen apart en gezamenlijk nummers. De derdejaars leerlingen speelden onder andere A whole new world.

Op donderdagochtend namen de leerlingen van het Rodenborch-College afscheid van hun Deense gasten. De Denen sloten het bezoek af met een bezoek aan De Efteling om vervolgens vanaf station Tilburg met de trein weer terug naar Esbjerg te gaan.

Bekijk de foto-impressie van de uitwisseling.